Paskolos už užstatą

Paskolos už užstatą pasirenkamos rečiau, tačiau vartotojams pabrėžiama, kad šie kreditai išduodami žymiai geresnėmis palūkanomis. Taip yra dėl to, kad kreditoriai gauna didesnes garantijas, jog besiskolinantis asmuo grąžins skolą laiku. Logiška, kad jeigu asmuo negrąžins skolos, tai įkeistas turtas taps kreditoriaus nuosavybe. To nenori nei vienas paskolos prašantis asmuo. Verta pabrėžti, kad norint gauti paskolą už užstatą, pirmiausia reikėtų paieškoti tokių bendrovių, kurios siūlo išskirtines skolinimosi sąlygas galintiems įkeisti turtą. Juk nebūtų jokios prasmės skolintis iš tokios bendrovės, kuri nustatytų tas pačias sąlygas tiems, kurie skolinasi nieko neįkeisdami. Turo įkeitimas yra vienas iš būdų gauti tiek didesnes sumas, tiek ir ilgesnį grąžinimo laikotarpį, tiek ir mažesnes palūkanas.

Paskolos už užstatą kartais neišduodamos po kreditingumo patikros.

paskolos už užstatąVerta žinoti, kad turint užstatą vis tiek galioja mokumo vertinimo nuostatuose esami reikalavimai. Pavyzdžiui, jeigu jūs turėsite užstatą, tačiau kreditingumo metu paaiškės, kad jūs esate prasiskolinę, tai ko gero joks kredito teikėjas jums nenorės išduoti paskolos. Jie dažniausiai elgiasi solidariai kitų paslaugų tiekėjų atžvilgiu. Jeigu kažkuris paslaugų tiekėjas įtraukė jus į skolininkų sąrašą, tai pamirškite visas kitas lizingo paslaugas ar vartojimo kreditus – jų jūs negausite niekur.

Taip pat reikia atminti, kad paskolos už užstatą suteikiamos tik tam tikra tvarka. Pavyzdžiui, jeigu jūsų turtas jau yra įkeistas kažkam kitam, tai kreditorius neturės jokios garantijos, nes jūsų užstatas negalės būti įtrauktas į sutartį. Tokiu atveju jums galios standartinės paskolos gavimo sąlygos.

Jeigu jūsų ieškote paskolos už užstatą, tai turėkite galvoje, kad nuo jo vertės priklauso daug kas

Logiška, kad smulkus turtas, kuris įvertinamas vos keliais šimtais eurų, nebus ta priežastimi, kuri pakeis siūlomą palūkanų normą. Toks užstatas tinkamas nebent tokiose vietose, kur išduodamos lombardinės paskolos. Internetu už užstatą skolinantys kreditoriai visuomet akcentuoja, kad įkeisti galima transportą, vertybinius popierius, nekilnojamą turtą. Dėl šios priežastis, didesnės vertės užstatas suteikia teisę gauti ir didesnes paskolos sumas bei žymiai mažesnę metinę palūkanų normą.

5
151